Muutama treenipäivä jäi päivittämättä, mutta lauantaina matkasimme sitten kevään ekaan koitokseen, jälkikokeeseen Kalajoelle. Tuomarina Markku Piippo, ja harjoitusarvostelijana Sami Iso-Pahkala. Saatiin siis pisteet varmasti just eikä melkeen, kun tuomariharjoittelija oli mukana:)

Päivä oli aurinkoinen, ja olimme ainoa ALO koirakka, muut VOIssa. Päästiin siis ekana jäljelle,esineille ja tottikseen. Jälkimaasto oli miltei samanlaista kuin täällä Tyrtsin metsissä, missä on paljon treenattu, oli siis sen puoleen helppo lähteä metsään. Vaikka kyllä mulle iski aamulla sellainen jännitys,etten muista milloin olisin viimeksi ollut pakki sekaisin ja yökkäillyt, kun jännitys otti vallan....

Janalla Ruska lähti hienosti eteenpäin ja alle 10 metrin kurvasi oikealle. Vähän mulla meni pasmat sekas, mutta onneksi maltoin olla ja odottaa, yhtäkkiä sit liina loppui ja ryykäsin koiran perään saadakseni sen kiinni. Muuan juoksuaskel, ja Ruskakin taisi siitä pistää vauhtia lisää. Ja ei sieltä mitään kuulunut perään, joten oikealle jäljelle lähdetiin:) (nää on näitä ekakertalaisen paniikkeja)  Pian huomasin maassa kepin, jonka yli Ruu painoi kaasulla,se oli ykkönen:) Sain vauhtia kuriin ja itseni lähemmän koiraa, ja pian se merkkasikin toisen kapulan. Etsi ja etsi,muttei löytänyt,minäkin koitin sitä katsella ja sit iski kiire eteenpäin....Ilmeisesti poljimme sen kapulan pehmeään sammaleeseen siinä kohtaa:( kun yksi sieltä väliltä jäi puuttumaan...  Matka jatkui, ja kapuloita nousi jotka Ruska poimi varmasti ylös! Yhdessä kulmassa ajoi yli, ja alkoi tehdä ympyrää, ja oltiin siinä sitten risukossa ihan solmussa liinan kanssa, kivoja tilanteita.... Oli kyllä niin hieno tunne tulla tien varteen ja Ruska nosti kuutosen:) Juostiin autolle, huutelin Jannelle paljon meni aikaa...8minuuttia oli viivytty janalta lähdöstä:) Kävimme vielä etsiin sitä kakkosta,mutta en enää löytänyt paikkaa, ja Ruska oli kummissaan miksi toiselle kierrokselle;) No,tyytyväisiä tähän! Jana 37, pisteitä pois koska koira lähti vinoon kohti jälkeä(vähän hassua,jos tuulee ja saa selvästi hajun kun jälki menee muutaman mertin päässä;) Jäljestä pisteet yht.147

Esineruutu oli kiva,ja haastava. Puolet alueesta,etuosa oli kuivaa mättäistä heinikkoa,sit tuli kunnon oja ja ojan jälkeen alkoi nuorta männikköä. Ruska haki esineen varmasti, pientä pureskelua ja pieni mutka palautuksessa, siitä 28p. VOI luokan koirista vain pari taisi löytää kaikki, muilla yksi tai ei yhtään esinettä,yllättävän vaikeaa?

Tottis oli raviradan parkkipaikalla,silmiin pisti heti valkoinen hypyeste jossa luki jotain mainoksia. Ja me tehtiin kyllä surkea tottis:( Mua jännitti,ja vaikka kuin yritin seuraamisessa,en saanu itseäni kasaan. Ja Ruska kävi kuumana. Seuraaminen oli sitätätä,matkassa tuli,hlöryhmässä huonosti mukana,olin ihan pihalla. Jättävät ok,niissä seuruu parempaa. luoksetulo hyvin eteen, vinosti sivulle, en olekaan ottanut sivulle tuloja edestä.Tasamaa,sikana kapulalle, ja puri,ja huuli oli auki. Estehyppy, prkl kiersi mennen tullen:( A esteellä sitten heitin kapulaa neljä kertaa, viidennellä vasta sain sen yli!!!!! Kapulassa oli niin leveä se pää,että se vain jäi aina sormiin kiinni....Noloa. Ruskalle tämä teki "hyvää", esteessä ei ongelmaa,mut ei ois halunnut irrottaa sit kapulasta;) Ja nämä kaikki suoraan sivulle,tämä onkin vielä kesken. Eteenmeno oli loistava,paitsi se seuraamisosuus,jossa hiipii ja edistää.Maahan varmasti, mut ylös vasta tokalla. Paikkamakuu ok. Pisteitä kuiten riittävät 70....ja ohjaaja kuulemma kapulan heittokouluun;)

Otin hypyn vielä kokeen jälkeen, ja Ruska ei millään olisi halunnut suorittaa estettä? Lopulta sain menemään pari kertaa yli, ei tajua mikä siinä maksoi, voiko esteen väri ja teippaukset vaikuttaa muka noin paljon?Harmittaa,jos nyt hoksasi,että kokeessa voi kiertää,kun eipä siinä paljon voi puuttua asiaan:(

Paljon paljon virheitä, joista suurin syy oli kyllä oma käytös!!!!!!!!!!!!! Eteentulot keskeneräisiä, mietin jo että annanko olla ja tulla suoraan sivulle? Pk tottis on niin helppoa verrattuna tokoon, mutta silti niin pirun vaikeeta,kun Ruu ainakin saa siitä sikakiksejä:) Jatketaan treenejä,tämä oli hyvä kokemus!

Loppupojot 245 2-tulos ja koulari JK1

Suuri kiitos meitä jäljen saloihin viime syksynä ohjanneille Juusolan Annelle ja Rohkimaisen Jarmolle!!! Tämä on täysin teidän ansiota:)  Eli treenit pystyyn, niin saatte ansaitut kakkukahvet!