Tänään Oulunsaloon porukkatreeneihin.Menin paikalle ajoissa,ehdittiin tehdä pissalenkki ja peittelin häkistä näkyvyydet pois. Auton jätin kauas muista. Neljä ukkoa,tuuli oikealta hyvin,kaikki valmiiksi. Tultiin keskilinjalle liinassa,irrotin hyvissä ajoin. Sai selvästi hajua oikealta,ja lähdettiin kävelemään ukkoa kohti,Ruska lähti miltei heti ukolle ilman käskyä. Ukot palkkasivat heti ja toivat syötellen pois,en mennyt mukaan. Vähän kehuja keskilinjalla,sit toista hakemaan.Huomasin heti eron,painautui matalaksi ja jalkaan kiinni.Edettiin ja selvästi koira halusi mennä,mutta odotti käskyä.Sanoin sit ukko ja lähti. Kolmannella taas tuuliapu,sinne muutama askel ja meni. Neljännellä taas odotti käskyä,sanoin ukko kävellessämme ja lähti hyvin.

Kaikkinensa hyvä treeni.Tänään Ruska ei tehnyt yhtään näykkimistä,eli oli senkin suhteen rauhallinen.Pitää vain miettiä tarkasti nyt kaikki asiat,ettei tee virhettä joka kostautuu. Eli nyt selvästi hajun saatuaan saattaa lähteä ominensa,muuten odottaa lupaa. Lähetykseen ei tehdä nyt mitään pysähdyksiä ja odotuksia,vaan edetään tällä liikkumisella,ukko käsky,jos näyttää ettei lähde ilman sitä.Pääasia vain saada irtoamaan,ja pois tuo lahkeeseen liimautuminen ja jännitys. Jatkossa vain huomioitava,ettei tule liian pitkälle metsään kävelyjä,tähän esim.ukko seisomassa ja putoaa,kun käännymme keskilinjalta metsää kohti.,jos ei saa tuuliapua.Myös nuo kiihottavat tekijät,kuten muiden koirien treenien näkeminen ja kuuleminen,sekä meidän autolle koirien pääsy,ne koitetaan pitää jonkin aikaa poissa.Näitä mukaan pikkuhiljaa,kun alkaa taas pälli kestää;)

Kotimatkalla aurinko paistoi upeasti sateen jäljiltä keltaisille viljapelloille,oli aivan mielettömän hienon näköistä. Tuli siinä ajellessa mieleen vain,että valoa tunnelin päässä;)