Kouluttajana Christa Enqvist.

 Ruska aloitti noudoilla,näytimme kuinka upeasti Ruu hakee kapulaa. Ongelmakohdat: 1)odottaminen ettei peppu nouse 2)kontakti ennen lähtölupaa 3)kapulan voisi ottaa hilitymmin 4)pureskelu palatessa ei siis montaa kohtaa;)  Näitä sitten aloimme pienissä palasissa laittamaan kuntoon. Istumista kun avustaja kulkee kapulan kanssa edessä-heittää kapulaa.Muutama muistutus ja alkoi peppu pysyä. Kontaktia samalla tavalla,käskyä-muistutuksia-käskyä-muistutuksia ja kun kontakti nousi palkka tai täyskäännös oikealle ja palkka.   Kapulan pitämisessä meidän tulle jatkossa VAATIA,että pysyy eikä purra yhtään.Kapulaa suuhun,pidetään ja kehutaan ja torutaan jos suu mäihää.Ja palkkaa ja uudestaan ja uudestaan... Nähtiin jopa pientä oppimista;) Ja loppuun aina kunnon leikki!

Toisena aiheenamme luoksetulo,ja seisominen jota ei todellakaan osaa,kun ei sitä tee. Tässä tehtiin käsimerkkiä,hetki taukoa ja pallo.Hiippailusta joutuu takaisin aloituspaikkaan ja uudelleen. Näytti hienoja toppejaan,mutta paljon toistoja,jotta tajuaa,että palkan saa vain kunnon topista. Tätä jatketaan siis leikkien,läpijuoksuilla ja kaverin kanssa. Ja samaa taktiikkaa maahanmenoissa.

Päätettiin päivä vielä noutotreenillä.Kontaktia sekä pitämistä,molemmissa oltiin menty eteenpäin ja oli helpompi luopua kapulan tuijottelusta.Great! Huomenna jatketaan.

Sunnuntaina otimme ensin ruutua,jota ei ole tehty kuin satunnaisesti viime kuukausina.Ja sehän myös näkyi,hyvä niin,saimme aikaan syvällistä keskustelua,onko läpijuoksu lelulle hyvä vaihtoehto verrattuna  paikan tai alustan opettamiseen. Tehtiin muutama "ruutu" sekä eteenlähetyksiä lelua kohti ja siitä pysäytyksiä,jotka eivät onnanneet.Pohdittiin sit sitä,miten läpijuoksu tulee opettaa,osaanko pysäyttää nopean koiran oikeassa kohtaa millä alustalla tahansa ja toimiiko toppi käsky niin varmasti,että pysähtyy,vai jatkaako lelun toivossa matkaa. Päädyin pohtimaan siis alustalle opettamista.

Noutokapulan pitämisiä,eilen illalla tein kaksi treeniä kapulalla ja huomasin ettei ole minun kanssa yhtä tosissaan kuin Christalle.Höm-höm,ehkä voisin oikeasti alkaa kertoa koiralle kumpi meistä on pomo.Tänään kuitenkin oli ehkä hokannut,että akka on tosissaan ja teki hyviä pitämisiä.Sit kontaktia kun Christa nakkeli kapulaa.Lähelle nakattuna saattoi nostaa kontaktin jo aika helpolla,mutta kauas nakattu kapula oli vaikea. Ja näiden perään ja välissäkin paljon leikkiä. Jatketaan harjoituksia!

Iltapäivällä katsottiin vielä meidän kaket.Alkuun oli vähän häiriöinen ympäristöstä,ja vaati huomauttamisia. Sit teki hyviäkin vaihtoja,seiso-maahan vielä kunnon avulla.Ja itse muistaa tehdä käskyt ja käsimerkit rauhallisemmin. Liikeradat ovat kuitenkin tosi hyvällä mallilla,matkaa ei lisätä vieläkään,vaan nämä ensin todella varmoiksi.

Näitä liikkeitä pitäisi toistaa himskutisti,eli se tarkoittaisi että tämä kesäloma lötkyily saisi loppua...