Lauantai:Pari kertaa esiin tulleet pyörähdykset saivat nyt uutta ilmettä,ja nähtiin kunnon tökkimistä lähetyksissä,eli tekee pyörähdyksiä eikä aina lähde. Kun sitten metsään mennään,on hakuilu nättiä työskentelyä,etenee hyvin,rullan haku ja palautus hyvät ja näytölle mennään innokkaasti.Tyhjiä meidän pitää treenata vielä enemmän. Jos lähtee väärään suuntaan,heti pois,jos oikein,kehu. Itse liikkeelle ajoissa.Välillä myös pidempää rataa ja umpipiiloja. Keskilinjalla otettava se porukka mukaan,vahvistaa etenemistä myös koiralle ja näytöltä pois kiertäen!      Lauantain kaksi kierrosta pahensi lähtö ongelmaa,ja mietittiin syytä.Kun se on selvästi alkanut kiintorullan tullessa mukaan,niin vaihtoehtona oli että rulla on ollut liian tiukalla--> palatessa tuntunut pahalta kun juoksee-->miksi lähteä hakemaan sitä inhottavaa kapistusta?   Palauttaessaan on ollut sen näköinen,että äkkiä tämä pois mun suusta.

Sunnuntai: siirryttiin irtorulliin ja haamuihin. Edelleen tökki,mutta eihän sitä voi heti hoksata,ettei tarvitse ottaa kiintorullaa. Tehtiin vain mukavia harjoituksia,jotta homma "laukeaa" ja alkaisi työskennellä taas innolla.

Myös iso porukka keskilinjalla vaikeutti selvästi koiran työskentelyä,ei löytynytkään se mamma heti.Vieraat uudet maastot eivät näyttäneet Ruskaan vaikuttavan,lauantaina mukana mm. hiekkakuoppa.Sunnuntai treenattiin synkässä kuusimetsässä,jossa myös pohjoisen olosuhteisiin nähden erilainen pohja. Joka kerran kun hain koiran,se tuli yhtä innokkaasti,eli itse hakuun ei liene tullut vastenmielisyyttä,jospa se olisi vain se rullan väärä säätö.