Ja nyt tiukkaa tiukempaa ruoskimista...  PK tottista on sittenkin tullut otettua liian vähän,se tuntuu tokojen jälkeen niin iisiltä,että sitä ei tule tehtyä. Varsinkin koemaista treeniä,jossa tulee odotuksia yms. Aloitimme siis ekana kaaviolla.Odotettiin aloituslupaa,ja Ruska tuijotti paikalle menevää koiraa.Lähdettiin seuraamiseen,ja tuijottelu jatkui,pitkä suora ei hyvää kontaktia,palatessa paransi huomattavasti.Myös henkilöryhmän lähellä tehty käännös vasempaan ei hyvä,kun katsoi hlöryhmään päin. Eli vieraat ihmiet ja koirat->vielä herkkä tälläiselle häiriölle. Hlöryhmä aika hyvä,tässä itsellä homma ei niin hanskassa.L-istuminen meni nappiin kaikkinensa. L-maahan nopea,samoin luoketulo,mutta tuli sit suoraa sivulle todettuaan ettei sillä ole patukkaa kädessä.Tähän vois miettiä kikkoja,mutta katson alanko treenaan sitä eteenistumista? Seuraaminen kapuloille meni hyvin. Sanoin istu käskyt pienesti kaikille noudoille,nyt pitää ne alkaa poistaan. Tasamaa meni aika kivasti,ei paha pureskelua,vähän kuitenkin.Mutta palautukseen vähän lisää vauhtia,eli tulee vähän turhaa kaartaen,tästä pitää saada näpäkkä kans. Hyppynouto:opettele heittään kapula suoraa,nyt meni oikealle ja palasi An kautta.Myös treeniä esteet lähekkäin,ja opetetaan ettei saa suorittaa väärin.Tässäkin vähän nopeampi pyörähdys sivulle olisi paremman näköinen.JOS ei ota siihen eteen? A nouto,kapula meni tosi kauas,kiipesi hyvin,ja palatessa kiipesi ihan miltei ylös,en tiedä miksi siitä putosi?/palasi takas alas ja kiersi.Tämä vähän mysteeri,mutta treeniä tällekin esteelle. Eteenmeno,tässä se odotus kun kaveri haetaan paikalta.Missä vaiheessa kerron Ruskalle "missä lelu" nyt ehkä liian aikaisin->teki kiepin,kun joutui vielä odottamaan lähtölupaa.Seuraaminen oli hyvä,ja kiepin jälkeen eteni suoraa ja lujaa,topdown käsky pitää lyhentää,kun se nyt katsotiin kaksoiskäskyksi.Tai sit ei... Paikkamakuu,tähän olen luottanut,mutta ehkä nyt vähän epävarma jättö.Kaula pitkänä,ja ihan lopussa kävi istumassa (kun ei viissiin nähnyt kunnolla sitä estenoutoa...)ja nousi istuun myös ennen käskyä.Eli paikallaoloa paljon lisää!!! Kokonaisuutena en ollut kauheen tyytyväinen,noi esteethän ne harmittaa eniten,10 pistettä pois heti turhista. Olisi ollut mielenkiintoista tietää mitä rokotti suoraan sivuille tuloista,niistä kun ei pitäisi lähteä kuin max.5p,jos tekee kaikki sivulle ja hyvin,nyt taisimme menettää joka liikkeessä niistä aika paljon.

HAKU jännitti aivan sairaasti lähteä metsään.Jouduimme odottamaan vielä alueen odotuspaikalla noin 10 min. ennen metsään pääsyä,kun olimme eka pari.Se stressasi itseä ja koira piippasi. Alussa ei esittelyä,vaan päästiin suht nopeaa aloittaan.Pystyin ihmeen hyvin katsomaan alueen ennen aloitusta,mietin tuulet,ja totesin,että niistä ei apua,kun ei tuullut juuri lainkaan ja olimme vielä "montun pohjalla"Annoin Ruskan valita puolen,haisteli vähän enemmän oikealle,joten sinne. Lähetyksissä koitin muistaa uudet sääntöni,mutta hieman liikkeestä lähetys kättä ylhäällä pitäen taisi toimia tänään parhaiten.Lähetyksissä tuli useampi käsky.Ja tämä onkin ainoa asia,mikä on nyt saatava kuntoon.Pistelin koiraa mielestäni aika järkevästi metsään,se teki hienoja pistoja,eteni eteenpäin alueella ja löytäessään palautti aina rullaa eteenpäin.Ilmaisuista tulikin täydet pisteet!!! Rullaan astuminen ja siitä tullut vale laitetaan "ruåttalaisrulla kokeilun" syyksi,itse olisi pitänyt lukea koiraa paremmin,kun toi rullan ihan erilailla kuin normaalisti ukolta tullessaan. Maalimiehillä sain Ruskan hienosti hallintaan,pysyi maassa kunnes sai luvan jatkaa,kävi ihmettelemässä tyhmiä ukkoja,kun olivat jättäneet namit ja kanat kotiin!!! Hakuilu siis lähetyksiä lukuunottamatta upean näköistä!!!!  Siihen olen erittäin tyytyväinen!

ESINERUUTU jälleen montun pohjalle,josta lähetykset ylämäkeen.Tein hanskan haun ennen ruutuun menoa,oli täpinöissään.Katsoin tuulen,se tuli takaa viistosti,joten päätin kävellä toiseen reunaan,jotta tuulesta olisi edes vähän apua.Kesken matkan päätin lähettää keskeltä,ja se kannatti.Lähti kuin tykinkuula,ja samassa pyörähti takas saatuaan hajun,ja esine tuli kolmessa sekunnissa! Tuomarin mielestä vähän mätkytti,so what, hienoa työtä!! Esineruutu on siis hanskassa,pidetään se myös siellä!

Juups, eli tottista pitää hioa sekä haun lähetykset kuntoon,niin voidaan nauttia paremmista tuloksista! Tästä on nyt tosi hyvä jatkaa hakuiluja,ollaan todella hyvällä mallilla!