Torstai iltana pidettiin Tassiksella epäviralliset tottis kokeet briardien ja rotikoiden voimin,mukana yksi punavalkoinen bortsukin;)  Siinä sai mukavasti aikaan koemaista tunnelmaa,kun porukkaa oli katsomossa ja tuomari kentällä. Ruska kävi kentän reunalla alkuun kuuntelemassa ammuntaa,leikittiin sen kanssa,ja käänsi heti korviaan kun laukaus kuului. Eli reagointia on luonnetestin jälkeen jäänyt.

Ruska aloitti paikkamakuulla,kun Senni teki tottista. Pysyi tosi hyvin,sen verran aina piilosta kurkistelin,että näin miten raegoi noutoihin sun muihin. Mut se oli hyvä! Paikallaolosta haettaessa huomasin,että on vähän kuumana--> noudot. Ja näki vielä eteenmenonkin,joten ei oikein ollut kontaktissa,kun lähdettiin seuraamiskaavioon. Paikka pysyi,mutta kontakti ei,eteni matalana ja pitkänä;) Ja selvästi reagoi paukkuihin:( Palatessa vauhdin muutoksilla paransi esitystään ja loppu meni ihan kivasti. Täykkäritkin aika siistit. Liikkeestä istu hyvä(nopeudesta en nyt tiedä?) Tästä kävelyyn ja ilman käskyä juoksuun,pysyi mukana:) maahan hyvä ja siitä suoraan sivulle hyvä. Sit lähdin juoksuun vähän keskittymättä,ja seiso meni maahan. Ok,sitä on tehty vähän,eli vaatii treeniä!! Luoksetulo kuitenkin ok. Tasamaanouto,no sellainen kuin Ruskan nouto on.Nopea ja tehokas,suoraan sivulle. Hyppynoudossa kosketti mennessä,ja palatessa pahemmin,karvat jäivät esteen päälle ja este meinasi kaatua.Onneksi koira tuli alas "normaalisti" ilman vahinkoa. Ollaan siis treenattu vain vietyä patukkaa,se on maltillisempi kuin heitetty esine... A-esteelle ei ongelmia.kapula haettiin nopeaan:) Eteenmenossa seuraaminen pitkänä ja edessä,mutta eteen vauhdilla ja suoraan. Tosin kaksi käskyä ennenkuin putosi:) 

Seuraamiseen lähtö on siis vaikea,jos on eka paikallaolossa.Paukkuihin reagointi on sen verran pientä,että uskon siitä päästävän muutamalla treenillä,toivon niin.  Jättäviin varmuutta,hyppynoutoon järkeä päähän??!!! siinäpä ne. Muutama kuva illan treenistä:)

1540290.jpg

1540288.jpg

1540285.jpg

1540283.jpg

1540287.jpg